Guide til at spraymale PH5 lampe

Vi stod og manglede en ny spisebordslampe i vores nye lejlighed…og jeg kunne kun finde lamper til +5.000 kr, hvilket er liiiige rigeligt nok, når man nu også lige har købt lejligheden og jeg endda skal til New York i maj.

Derfor besluttede jeg mig for at bruge 500 kr på en ret grim og slidt PH5 lampe, der dog var uden hakker og ikke skæv (hvilket de let bliver).

Da jeg startede så lampen således ud:

Billede

…..ikke ligefrem køn, vel??

Efter mig lille gør-det-selv-projekt, ser min lampe sådan her ud:

Billede

MEGET pænere, ik??

Fremgangsmåde:

1. pil lampen fra hinanden. Dette gøres ved at skrue en lille bitte skue i bunden af lampen løs og derefter pille det ene lag efter det andet af….vær MEGET forsigtig med at lægge tingene i den rækkefølge du tog dem af – det kommer ikke til at give sig selv hvilket rækkefølge de skal på igen. Jeg valgte at give alle tingene et nummer og navn og skrive rækkefølgen op på et papir.

2. vask den grundigt.

3. brug malertape til at dække de steder der ikke skal sprayes. Jeg har valgt at give skærmene farve sådan som en “proffessionelt malet” PH5 lampe ville få det. Man kan sagtens vælge at spraye andre dele.

4. køb en pæn farve spray. Husk at købe en der kan holde på glatte flader. Jeg købte denne.

5. spray! Den skal have MASSER af lak og MASSER af gange…helst i tynde lag flere gange efter hinanden….jeg gav den største af skærmene hvertfald 7 gange før det blev pænt. I begyndelsen er det helt grumset, men jo flere gange det får, jo pænere bliver det!

6. hvis du kommer til at ramme forkert så opdagede jeg, at man kan bruge Matas den stribede neglelakfjerner til at fjerne lakken igen (sikkert også andre neglelakfjernere – det var bare den jeg havde:-)

7. køb en sort stofledning, der fås billigt her.

8. Wupti, en lampe der koster 5.500 kr. til 500 (lampe) 70 (spray) og 140 (ledning) =710 kr!!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s